https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/autovlak-cd-prepravil-loni-temer-tisicovku-vozidel
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Autovlak ČD přepravil loni téměř tisícovku vozidel

25.3.2003 14:32 | PRAHA (ČIA)
Celkem 928 osobních automobilů a motocyklů přepravil v průběhu minulého roku mezi železničními stanicemi Praha a Poprad-Tatry autovlak Českých drah (ČD). Ve srovnání s rokem předchozím to znamená nárůst o 321 přepravených vozidel. Jak dnes ČIA řekla mluvčí drah Zdenka Celá, od roku 1997, kdy tento speciální vlak začal spojovat české hlavní město s oblastí Vysokých Tater, využilo jeho služeb více než 2800 motoristů.
 

Největší zájem o přepravu autovlakem je podle Celé již několik let během letní turistické sezony, kdy objem přepravy stoupá až na dvojnásobek hodnot běžných v ostatních měsících roku. "Výrazný nárůst zájmu motoristů o tuto službu jsme ale zaznamenali i během uplynulé zimy," upozornila mluvčí. Například v prosinci 2001 přepravil autovlak jen 42 aut, zatímco o rok později to bylo 90 vozidel.

Autovlak ČD vyjel z Prahy do Popradu-Tater poprvé v roce 1997, kdy jezdil jen jednou týdně po dobu letní sezony. Během prvního roku provozu využilo jeho služeb 107 řidičů motorových vozidel. Od roku 2002 jezdí autovlak denně. Během letošní letní turistické sezony bude poprvé jednou týdně spojovat Prahu s jaderským pobřežím.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist