https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ave-breclav-koupila-pro-svoz-odpadu-nova-auta-za-16-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

AVE Břeclav koupila pro svoz odpadu nová auta za 16 milionů

19.2.2016 09:32 | BŘECLAV (ČTK)
Společnost AVE Břeclav, která od loňska zajišťuje ve městě svoz odpadu, koupila čtyři nová svozová vozidla za 16 milionů korun. Odpad sváží v Břeclavi teprve od loňského léta, kdy společnost AVE CZ koupila firmu Van Gansewinkel. Předchůdce do aut příliš neinvestoval, některým bylo 15 až 20 let a obnova byla nutností, řekl ČTK předseda představenstva Ivo Rubeš.
 

Společnost má v Břeclavi 30 vozidel a deset pracovních strojů, jejich obnova bude pokračovat postupně. "Zatím jsme udělali to, co bylo nezbytné. Další obnovu budeme teprve plánovat," poznamenal Rubeš.

Nová auta budou šetrnější k životnímu prostředí, všechna splňují emisní normu Euro 6. Zajíždět budou i do Lanžhota a do Hrušek. Auta mají být také při svozu odpadu rychlejší a spolehlivější. Díky nim by neměl zůstávat nepořádek na zemi, který provázel používání staré techniky při vysypávání popelnic.

Firma AVE Břeclav, v níž třetinu akcií vlastní město, patří ze zbývajících dvou třetin společnosti AVE CZ prostřednictvím její dceřiné společnosti AVE komunální služby. AVE CZ je součástí EP Industries, kterou ovládá podnikatel Daniel Křetínský. V souvislosti se spojením města a firmy AVE se v minulých dnech rozhodl rezignovat místostarosta za ANO Milan Vojta. Loni v létě totiž letěl na výlet na zápas fotbalové Sparty do Moskvy, klub přitom patří právě Křetínskému. Opozice jeho jednání označila za korupční.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist