https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bartosek-doufa-ze-do-ctyr-tydnu-bude-ohledne-hladika-a-brnenske-kauzy-jasneji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do čtyř týdnů bude ohledně Hladíka a brněnské kauzy jasněji, doufá Bartošek

31.10.2022 00:58 | PRAHA (ČTK)
Petr Hladík.
Petr Hladík.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
První místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek doufá, že v brněnské kauze bude jasněji maximálně do čtyř týdnů. Poté lidovci rozhodnou o dalším postupu v případě kandidáta na ministra životního prostředí Petra Hladíka. Bartošek to řekl v pořadu Partie Terezie Tománkové v televizi CNN Prima News.
 

Hladík musí vysvětlovat své zapojení do privatizace domů v Brně, kterou vyšetřuje policie. V kauze není obviněný. Funkci ministryně opouští ze zdravotních důvodů Anna Hubáčková (za KDU-ČSL). Prezident Miloš Zeman tento týden pověřil s účinností od 1. listopadu vicepremiéra a ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečku (KDU-ČSL) vedením úřadu.

"Myslím, že nemůžeme vyčkávat příliš dlouho. Bavme se v řádu pár týdnů, než bude jasný vývoj kauzy," uvedl Bartošek s tím, že pro něj jsou limitem čtyři týdny. "Počítám, že v celé kauze bude jasněji. Za nás je to pouze o tom, že jsme řekli, že nominace pokračuje. Počkáme na větší detaily kauzy a podle toho se rozhodneme o dalším postupu," doplnil.

Policisté mimo jiné zasahovali i v Hladíkově kanceláři na brněnském magistrátu, kde končil jako náměstek primátorky. Hladík novinářům řekl, že se na privatizaci nijak neobohatil. KDU-ČSL mu vyjádřila podporu a na jeho nominaci trvá.

Podle Bartoška se Hladík vyjádřil v tom smyslu, že v případě, že se celá věc brzy nevyšetří, nebo že bude nesrozumitelná, tak je připraven se o post ministra neucházet.

Premiér Petr Fiala (ODS) už dříve řekl, že věří, že se situace kolem Hladíka vyjasní do několika týdnů tak, aby mohl návrh na jeho jmenování předat Zemanovi s klidným svědomím.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist