https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bavorsko-podporuje-premosteni-lipna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bavorsko podporuje přemostění Lipna

15.7.2001 15:02 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
K podpoře záměru výstavby nového hraničního přechodu s Bavorskem ve Zvonkové na Českokrumlovsku a s tím souvisejícího přemostění lipenské nádrže vyzval jihočeského hejtmana Jana Zahradníka prezident vlády Doního Bavorska Valter Zitzelsberger.
 

"Obě strany se shodly na tom, že intenzivnější spolupráce je žádoucí zejména v oblastech územního plánování sousedících regionů a budování jejich infrastruktury. Tato spolupráce je nezbytná také kvůli koordinaci rozvojových projektů v příhraničních oblastech, které si činí ambice na čerpání finančních prostředků z fondů Evropské unie," sdělila mluvčí Krajského úřadu v Českých Budějovicích Maria Ptáčková.

Jak dále uvedla, cílem setkání bylo vytvořit vhodné podmínky pro nové pravidelné kontakty Jihočeského kraje se správními strukturami Dolního Bavorska. Zahradník mimo jiné informoval Zitzelsbergera o reformě státní správy v České republice, systému financování krajů a jejich pravomocích v jednotlivých resortech.

"Konkrétními tématy se budou po vzájemné dohodě obou stran zabývat odborné skupiny pod vedením ředitele jihočeského krajského úřadu Jana Stráského a Waltera Czapka, který v dolnobavorské vládě odpovídá za resorty regionálního plánování, euroregionů a životního prostředí," uvedla Ptáčková.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist