https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bedrichov-se-pripravuje-na-cerpani-prostredku-z-programu-sapard
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bedřichov se připravuje na čerpání prostředků z programu Sapard

23.8.2001 15:06 | BEDŘICHOV (ČIA)
Na možnost čerpání prostředků z programu Sapard Evropské unie se připravuje sportovní středisko Bedřichov na Jablonecku. Starosta Bedřichova Vladimír Černý dnes uvedl, že obec dokončuje analýzu rozvojových záměrů, jež mají zlepšit podmínky pro návštěvníky Jizerských hor v zimě i v létě. Analýza je nutnou podmínkou pro podání žádosti o udělení grantu. "Spolupracujeme při tom s libereckou Agenturou regionálního rozvoje, která je dceřinou společností Euroregionu Nisa. Dozvěděli jsme se, že na program Sapard jsou řádově vyčleněny miliony, a rádi bychom z nich něco získali," řekl Černý.
 

Bedřichov chce podle Černého budovat taková sportovní a turistická zařízení, která by sloužila i amatérským sportovcům. To podle něj znamená rekonstrukci a výstavbu lyžařských vleků, obnovu koupaliště v Dolině ale také výstavbu dětského hřiště, popřípadě tenisových kurtů. "Samozřejmě počítáme také s dobudováním Jizerské magistrály pro běžkaře, součástí našeho plánu je i zavedení parkovacího systému odpovídajícího pravidlům v chráněných krajinných oblastech," řekl Černý. Dodal, že další rozvoj služeb ve sportovním středisku je závislý výhradně na získaných prostředcích.

Program Sapard je určen pro rozvoj mikroregionů s maximálním počtem obyvatel do 50 tisíc. Sdružení Kamenice, do kterého patří Bedřichov, Josefův Důl, Albrechtice a Lučany nad Nisou má 3811 obyvatel.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist