https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/behem-dvou-dnu-zmizely-z-prirody-krkonos-skoro-ctyri-tuny-odpadku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Během dvou dnů zmizely z přírody Krkonoš skoro čtyři tuny odpadků

9.5.2018 04:15 | VRCHLABÍ (ČTK)
Množství odpadků několik let stagnuje nebo i mírně klesá. Podle Drahného jsou návštěvníci díky dlouhodobým apelům disciplinovanější. / Ilustrační foto
Množství odpadků několik let stagnuje nebo i mírně klesá. Podle Drahného jsou návštěvníci díky dlouhodobým apelům disciplinovanější. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Během dvou dnů sesbírali dobrovolníci a pracovníci Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) při Akci Čisté Krkonoše téměř čtyři tuny odpadků. Výsledek je podobný jako minulý rok. Sběrači do hor vycházeli z šesti pracovišť parku v Harrachově, na Rezku, v Horním Maršově, Špindlerově Mlýně, Černém Dole a Peci pod Sněžkou, řekl mluvčí Krkonošského národního parku Radek Drahný.
 

"Strážci vždy vytipují trasy tak, aby se nikdo nevracel po už vyčištěné oblasti. To by byla zbytečná vycházka a je potřeba udělat co nejvíc práce," uvedl Drahný.

Do úklidu se zapojilo asi 240 zaměstnanců KRNAP a pět desítek dobrovolníků. K nim přibylo na polské straně kolem 50 lidí z tamního národního parku.

Množství odpadků několik let stagnuje nebo i mírně klesá. Podle Drahného jsou návštěvníci díky dlouhodobým apelům disciplinovanější.

"Uklízíme po nějakých třech milionech návštěvníků, kteří v zimě přijedou. Lidé nejsou vyloženě nepořádní, ale třeba schovají obal od svačiny pod lavičku a mají pocit, že to nikdo nevidí," řekl Drahný. Někdo také nechtěně ztratí třeba plastovou lahev z batohu. Kleč kolem cest,


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist