https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bendl-chce-urychlit-vystavbu-prazskeho-okruhu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bendl chce urychlit výstavbu Pražského okruhu

4.6.2003 10:54 | PRAHA (ČIA)
Středočeskému hejtmanovi Petru Bendlovi se nelíbí váhavý přístup ministerstva dopravy k výstavbě strategicky důležitého Pražského okruhu. Proto také dnes vyzval dopisem ministra dopravy Milana Šimonovského, aby se tento resort neprodleně připojil k Memorandu o spolupráci při řešení problematiky výstavby Pražského okruhu, který schválila jak Rada Středočeského kraje, tak Rada hlavního města Prahy. ČIA dopis poskytl mluvčí Středočeského kraje Martin Krafl.
 

Podle Krafla hejtman v dopise jménem Rady Středočeského kraje ministra vyzývá k odstranění nečinnosti ministerstva v řešení vážných každodenních problémů dopravy v oblasti Středočeského kraje a hlavního města Prahy. Memorandum prý bylo ministerstvu předloženo v pracovní verzi k vyjádření a jedinou připomínkou z jeho strany bylo zjištění záměny čísel příloh materiálu v lednu letošního roku. "Je proto s podivem, že po čtyřech měsících rozvažování není ze strany ministra dopravy patrná ochota a vůle toto memorandum podepsat," stojí v tomto dopise.

Bendl v něm také uvádí, že prý podpis ministra dopravy bude pod tímto memorandem chybět s odůvodněním, že nehodlá předjímat projednávání územních plánů. Podle hejtmana Středočeského kraje jde o hluboké nedorozumění. "Budou-li totiž územní plány schváleny, pak je jakékoli memorandum druhořadým aktem. Cílem dohody o spolupráci mezi zainteresovanými stranami je právě urychlení prací a koordinace na projednávání těchto řízení," zdůraznil Bendl.

Memorandum deklaruje společný zájem na urychleném pokračování výstavby Pražského okruhu, urychlené dostavbě rychlostní komunikace R6 a zahájení stavby dálnice D3, včetně doprovodných komunikací a vytvoření pracovního koordinačního týmu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist