https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/benesova-eu-meri-ohledne-jadernych-elektraren-dvojim-metrem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Benešová: EU měří ohledně jaderných elektráren dvojím metrem

7.9.2001 13:58 | PRAHA (ČIA)
Evropská unie (EU) neměří České republice stejným metrem jako jiným zemím, které mají na svém území jaderné elektrárny. Dnes to prohlásila místopředsedkyně Občanské demokratické strany (ODS) Libuše Benešová v reakci na rezoluci Evropského parlamentu k České republice, ve které byla zmíněna i možnost uzavření jaderné elektrárny Temelín.
 

Benešová neshledává pádné důvody pro tyto úvahy a varuje před "politizováním jaderné energetiky". Dodala, že ve státech EU existuje celá řada starších jaderných elektráren, které orgánům unie nejsou trnem v oku tak jako česká elektrárna. Místopředsedkyně ODS považuje takový postup za "měření dvojím metrem".

Rezoluci schválil Evropský parlament na svém zasedání 5. září. Až na Temelín dopadla pro Českou republiku příznivě. Ohledně jaderné elektrárny je podle evropských poslanců nutné i nadále počítat s takzvanou nulovou variantou, což znamená její vyřazení z provozu. Tato varianta by měla nastat v případě, že budou přetrvávat nedostatky vznikající na základě konstrukce elektrárny.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist