https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/besedami-a-vystavami-zacal-v-brne-festival-ekofilm
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Besedami a výstavami začal v Brně festival Ekofilm

10.10.2018 09:55 | BRNO (ČTK)
Téma festivalu je voda v krajině a její nedostatek.
Téma festivalu je voda v krajině a její nedostatek.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Ekofilm
Doprovodným programem v podobě besed a výstav začal dnes v Brně festival Ekofilm, který nabídne nejlepší filmy o ekologii. Hlavní jeho část začne ve čtvrtek. Tvůrci z celého světa letos přihlásili více než 2200 filmů, z nichž výběrová komise vybrala 25 soutěžních. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí projektu Martin Gillár. Téma festivalu je voda v krajině a její nedostatek.
 

Zájemci si dnes mohou před Místodržitelským palácem na Moravském náměstí prohlédnout výstavu s názvem Voda v krajině. Autorem je jeden z nejznámějších polských fotografů krajiny Maciej Duczyński, který letos bude i jedním z porotců. "Duczyńského fotografie zachycují drama světla ve světě přírody. Miluje jasné barvy východů a západů slunce, textury, proudící vodu a vodopády. Jeho největší vášní je krása divokých a nepřístupných hor," uvedli pořadatelé na webu festivalu.

Výstavu Voda pro všechny propojující několik žánrů mohou zájemci zhlédnout v atriu Fakulty sociálních studií MU a ve vestibulu Ekonomicko-správní fakulty MU. Stojí za ní Fakulta multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Cílem výstavy je mimo jiné upozornit širokou veřejnost, že dostupné pitné vody na Zemi ubývá a tento problém se týká i České republiky.

V Otevřené zahradě Nadace Partnerství lze počínaje dneškem navštívit výstavu s názvem Voda a sucho. Návštěvníci se mohou těšit na objekty z keramiky a skla. V kině Scala je dnes v rámci festivalu v plánu konference s názvem Měníme svět?, které se zúčastní zájemci o environmentální výchovu z řad odborné i laické veřejnosti, zaměstnanci úřadů či pracovníci ekocenter. Beseda s názvem Voda v krajině se dnes chystá i na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity. V podvečer se zájemci mohou těšit na koncert skupiny Mydy Rabycad v parku na Moravském náměstí.

V pořadí 44. ročník festivalu v Brně potrvá do 13. října, promítat se bude v kině Scala a v Otevřené zahradě Nadace Partnerství. Ústředním tématem přehlídky snímků s tematikou životního prostředí je voda v krajině. Vybraných pětadvacet snímků bude soutěžit ve třech kategoriích. Kromě hlavní ceny udělí porota ocenění v kategoriích krásy přírody, středoevropský film a krátký film. Svou cenu udělí i prezident festivalu. Loni získal hlavní cenu německý film režiséra Yanna Sochaczewského s názvem Megeti - ztracená vlčice.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist