https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/besednice-se-odvolaly-proti-zamitnuti-tezby-vltavinu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Besednice se odvolaly proti zamítnutí těžby vltavínů

6.1.2002 10:09 | BESEDNICE (ČIA)
Proti zamítavému stanovisku ministerstva životního prostředí ohledně těžby vltavínů se přímo k ministrovi Miloši Kužvartovi odvolala obec Besednice na Českokrumlovsku. "Rozhodnutí ministerstva je nepochopitelné," uvedl starosta Jaroslav Klein.
 

Obec požádala o povolení těžby vltavínů v přírodní rezervaci, aby tak zabránila ničení krajiny černými kopáči. "Ve firmě, rekultivaci krajiny," připomněl starosta. Okresní i krajský úřad s těžbou souhlasili. Proti rozhodnutím těchto orgánů se odvolala ekologická sdružení a ministerstvo jejich argumenty uznalo, když podle něj byla předcházející rozhodnutí nepřesvědčivě a nedostatečně odůvodněna. "Opírali jsme se hlavně o posudky a stanoviska, která jsme si nechali zpracovat od odborných znalců," konstatoval Vladimír Molek z ekologického hnutí Calla.

Celý případ se táhne už tři roky. Po celou dobu obec spolu s policií nedokáže čelit divoké těžbě nelegálních kopáčů. "Pokud se celé řízení bude od začátku opakovat, nebude už co těžit ani chránit, což bylo naším cílem," uzavřel Klein.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist