https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bez-platne-vyhlasky-bude-brno-asi-svazet-domovni-odpad-bez-nahrady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bez platné vyhlášky bude Brno asi svážet domovní odpad bez náhrady

3.12.2001 17:35 | BRNO (ČIA)
Pokud Zastupitelstvo města Brna (ZMB) nepřijme na svém zasedání 11. prosince obecně závaznou vyhlášku, ve které se stanoví poplatky na sběr a svoz netříděného komunálního odpadu od 1. ledna 2002, bude zřejmě nuceno likvidovat komunální odpad bez náhrady. Zastupitelstvo mělo tuto vyhlášku projednat už 13. listopadu, kdy tento bod odložilo. Zastupitelka Barbora Javorová na to upozornila na dnešní tiskové konferenci KDU-ČSL.
 

Sazba místního poplatku může ze zákona činit ročně nejvýše 500 korun za fyzickou osobu s trvalým pobytem v Brně nebo osobu, která má na území města ve vlastnictví rekreační stavbu, aniž by tam však byl kdo hlášen k trvalému pobytu. Sazbu poplatku přitom tvoří paušál 250 korun a další částka, stanovená podle skutečných nákladů až do výše 250 korun.

Původní návrh poplatku v Brně zněl na 493 koruny za osobu a rok. To by však podle Javorové finančně velmi znevýhodňovalo početnější rodiny. Lidovecký klub v zastupitelstvu podle ní navrhne, aby od poplatku byly osvobozeny děti mladší 15 let. Podle dosavadní obecně závazné vyhlášky města Brna o nakládání s komunálním a stavebním odpadem z roku 2000 podléhaly poplatkům sběrné nádoby.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist