https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bilina-zada-fond-zivotniho-prostredi-o-dotaci-na-sanaci-povrchoveho-dolu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bílina žádá fond životního prostředí o dotaci na sanaci povrchového dolu

1.2.2002 14:30 | BÍLINA (ČIA)
O 15 milionů korun na sanaci starých důlních zátěží a na likvidaci bývalého povrchového dolu požádá Státní fond životního prostředí (SFŽP) město Bílina na Teplicku. Místostarosta Milan Pecháček dnes ČIA potvrdil, že SFŽP uvedenou dotaci předběžně přislíbil.
 

"Nyní pracujeme na získání pozemků určených k sanaci od jiných vlastníků. Čeká nás mnoho úkolů, aby mohlo být vydáno územní rozhodnutí a stavební povolení. Ale s penězi od SFŽP počítáme ještě letos, kdy chceme sanační práce zahájit," dodal Pecháček.

Město Bílina může získat prostředky na sanaci starých důlních zátěží na základě novely takzvaného horního zákona. Horní zákon v původním znění neumožňoval použití finančních zdrojů ze SFŽP pro sanaci povrchových šachet a s nimi souvisejících důlních děl. Státní peníze dříve proudily pouze na sanační práce v lokalitách bývalých hlubinných dolů na Ostravsku nebo Kladensku. Nyní tedy mohou získat peníze na likvidaci starých zátěží z bývalé důlní činnosti i města a obce Ústeckého a Karlovarského kraje. V letošním roce bude SFŽP pro tyto účely rozdělovat celkem 200 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist