https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/blokady-jsou-zatim-pouze-preruseny-tvrdi-phringer
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Blokády jsou zatím pouze přerušeny, tvrdí Pühringer

10.11.2000 09:15 | WULLOWITZ/DOLNÍ DVOŘIŠTĚ (ČIA)
Poslední tři hraniční přechody uvolnili ve čtvrtek večer rakouští odpůrci Jaderné elektrárny Temelín. Ještě před tím se ale na hranicích za účasti zhruba pěti set lidí konala demonstrace účastníků blokády, která byla doplněna mší.
 

Podle rakouských ekologických aktivistů se organizátoři blokád rozhodli poskytnout čas na jednání představitelům obou vlád, na požadavku zastavit štěpnou reakci nicméně stále trvají. Sami jsou přitom podle mluvčího hornorakouské platformy proti jadernému nebezpečí Josefa Pühringera spokojeni s tím, že protesty na hranicích pomohly vyvolat rozhovory mezi premiérem Zemanem a kancléřem Schüsselem.

Rakouští aktivisté tvrdí, že blokády jsou zatím pouze přerušeny, nikoli definitivně ukončeny. "Do konce listopadu vyhodnotíme dopad našich protestů a zvážíme, co se bude dít dál," řekl zpravodaji ČIA Pühringer.

Blokáda přinesla značné ztráty českým autodopravcům, proto se rozhodli podat v Linci trestní oznámení na neznámého pachatele. Podle vyjádření zástupců sdružení automobilových dopravců ČESMAD právníci doporučují dopravcům, aby se po vyšetření celého případu a nalezení viníků obrátili na soud jednotlivě se žalobami o náhradu škody.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist