https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bohemia-centralis-chce-vytvorit-cyklistickou-mapu-regionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bohemia Centralis chce vytvořit cyklistickou mapu regionu

25.8.2001 14:21 | KLADNO (ČIA)
Novou cyklistickou mapu západní části středních Čech hodlá nejpozději do příštího jara vytvořit sdružení obcí tohoto regionu Bohemia Centralis. V Kladně se na tom shodla jeho výkonná rada. "Většina měst už zahájila budování cyklostezek, podobně jsou už hotové trasy napříč chráněným územím Křivoklátsko. Chybí však propojení mezi jednotlivými úseky a jejich přehledné zanesení do mapy," vysvětlil člen rady a náměstek kladenského primátora Vladimír Formánek.
 

Do konce roku chtějí členové Bohemia Centralis zajistit všechny potřebné materiály a připravit mapu do tisku. Kolik peněz si tato aktivita vyžádá, zatím členové sdružení nevyčíslili. "Rozhodně chceme ale přemluvit další obce, aby se do sdružení zapojily. Příspěvky nejsou vysoké a užitek pro region je nesporný. Paradoxně na Kladensku se zapojilo pouze Kladno. Další obce daly přednost vytváření mikroregionů," doplnil Formánek.

Ve sdružení Bohemia Centralis jsou zapojeny mimo jiné Beroun, Rakovník, Kladno, Příbram či CHKO Křivoklátsko. Hlavním cílem je podpora cestovního ruchu a prezentace regionu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist