https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bohumin-otevira-novou-ekologickou-stezku-pro-deti-2
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bohumín otevírá novou ekologickou stezku pro děti

29.6.2017 03:00 | BOHUMÍN (ČTK)
Děti na ekologické stezce navštíví deset stanovišť, kde budou odpovídat na soutěžní otázky. Stanoviště jsou rozmístěna tak, že účastníci mohou okruh obejít podle čísel zastávek, ale stejně tak i v libovolně zvoleném pořadí. / ilustrační foto
Děti na ekologické stezce navštíví deset stanovišť, kde budou odpovídat na soutěžní otázky. Stanoviště jsou rozmístěna tak, že účastníci mohou okruh obejít podle čísel zastávek, ale stejně tak i v libovolně zvoleném pořadí. / ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Bohumíně na Karvinsku se v parku Petra Bezruče otevře interaktivní ekologická stezka. Má především dětem přiblížit zajímavosti ze světa přírody a ukázat jim, jak ji chránit. Město před prázdninami otevře takzvaný malý okruh, ale počítá s tím, že se celý projekt ještě na podzim rozroste o velký okruh pro cyklisty, řekla v úterý mluvčí radnice Lucie Kolková.
 

Okruh stezky vede kolem největších bohumínských atrakcí, jakými jsou aquacentrum, Hobbypark či Mauglího ranč. Pěší stezka vede nenáročným městským terénem a trasu zvládnou i menší děti či osoby se sníženou pohyblivostí.

"Přestože termín dokončení celého projektu je stanovený až na podzim, malý okruh pro děti se městu podařilo zprovoznit v předstihu ještě před začátkem prázdnin, aby si jej mohl vyzkoušet co největší počet místních obyvatel i turistů, kteří během léta do Bohumína zamíří," uvedla Kolková. Druhá část s velkým okruhem pro cyklisty pak povede soutěžící po cyklostezkách okolo města. Hotova bude na podzim.

Děti na ekologické stezce navštíví deset stanovišť, kde budou odpovídat na soutěžní otázky. Stanoviště jsou rozmístěna tak, že účastníci mohou okruh obejít podle čísel zastávek, ale stejně tak i v libovolně zvoleném pořadí.

Zájemci si mohou v kterémkoliv ze tří městských informačních center zdarma vyzvednout soutěžní kartu, nebo si ji vytisknout z městského webu. Po jejím vyplnění, zodpovězení soutěžních otázek a označení razidlem na jednotlivých stanovištích pak obdrží v informačních centrech dárek podle vlastního výběru.

"Okruhem děti provází dvě postavičky - Plastík a Kartonka, které dětem srozumitelnou a jednoduchou formou vyprávějí o ekologii a radí jim, jak mohou samy pomoci chránit naši Zemi," popsal stezku místostarosta Lumír Macura (ČSSD). Podle něj je snahou města, vytáhnout děti od počítačů a vzdělávat je venku.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist