https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/boje-v-sudanu-ohrozuji-lvy-a-dalsi-zvirata-v-rezervaci-nedaleko-chartumu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Boje v Súdánu ohrožují lvy a další zvířata v rezervaci nedaleko Chartúmu

25.4.2023 01:08 | CHARTÚM (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Boje mezi súdánskou armádou a polovojenskými Jednotkami rychlé podpory (RSF) ohrožují přibližně 25 lvů a dalších zvířat žijících v rezervaci nedaleko súdánského hlavního města Chartúmu, píše zpravodajský web BBC.

 

Súdánské centrum pro záchranu zvířat uvedlo, že kvůli výpadku elektřiny nemůže napájet bezpečnostní ploty kolem výběhů. Zároveň mu dochází potrava pro lvy, kteří potřebují pět až deset kilogramů masa denně.

Situace na záchranné stanici je podle centra kritická. Na místě žije 25 lvů a různá další zvířata včetně gazel, velbloudů, opic, hyen a ptáků.

Centrum také uvedlo, že kvůli bojům nemá nyní na záchranné stanici, která se nachází jihovýchodně od Chartúmu, stálý personál. V blízkosti rezervace leží vojenská základna, kde od začátku konfliktu 15. dubna "jsou smrtelné střety na denním pořádku".

"Kvůli nynějším výpadkům proudu jsme pod obrovským tlakem a naše zásoby jídla a pití docházejí," uvedlo centrum. "Vyzýváme proto všechny úředníky a ty, kteří mají možnost pomoci, aby zasáhli... co nejdříve," dodalo.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist