https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bonnska-konference-pokracuje-jednanim-na-urovni-expertu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bonnská konference pokračuje jednáním na úrovni expertů

26.10.1999 16:02 | BONN (EkoList)
Po slavnostním zahájení v pondělí 25. října pokračuje konference o klimatických změnách v německém Bonnu jednáním svých dvou pracovních orgánů. Pomocný orgán pro implementaci (SBI) Rámcové konvence OSN o změnách klimatu a Vědecký a technický poradní pomocný orgán Konvence (SBSTA)včera zahájily svá jednání, která potrvají až do 1. listopadu.
 

SBSTA má na programu zejména otázky spojené s metodikou zjišťování množství emisí skleníkových plynů v jednotlivých státech, jakož i míry jejich pohlcování např. v lesních ekosystémech. SBI se bude zejména zabývat mechanismy pro snížení emisí skleníkových plynů (mechanismus čistého rozvoje, program společné implementace a obchodování s emisemi) a také otázku postihů těch zemí, které by nesplnily závazky z Kjótského protokolu.

Delegát Saudské Arábie na dnešních jednáních uvedl, že opatření vyspělých zemích zaměřená na snižování emisí skleníkových plynů ekonomicky poškodí rozvojové země, vyvážející fosilní paliva. Podle jeho tvrzení utrpí kolem roku 2010 členské státy Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) roční ztrátu 64 miliard dolarů. Toto tvrzení však zpochybnila Austrálie a rovněž Asociace malých ostrovních státu (AOSIS). Ostrovní státy jsou nejohroženější případným zvýšením hladiny světového oceánu, které by téměř jistě nastalo v důsledku tání ledovců při globálním oteplování.


reklama

 
Radek Svítil

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist