https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/botanicka-zahrada-praha-mela-loni-rekordni-navstevnost-prislo-413.000-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Botanická zahrada Praha měla loni rekordní návštěvnost, přišlo 413 000 lidí

6.1.2024 00:07 | PRAHA (ČTK)
Pohled z rozhledny v pražské botanické zahradě
Pohled z rozhledny v pražské botanické zahradě
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Nejvyšší návštěvnost za dobu svého fungování zaznamenala loni botanická zahrada v pražské Troji. Zavítalo do ní 413 000 lidí, zhruba o 10 000 více než v roce 2022. Podle ředitele zahrady Bohumila Černého je v posledních letech návštěvnost vysoká mimo jiné díky novým expozicím, zajímavým akcím a dalšímu rozvoji zahrady.
 

"Návštěvnost Botanické zahrady Praha má v posledních letech stoupající tendenci. V předloňském, a následně tedy i v loňském roce 2023 šlo o historicky nejvyšší návštěvnost," uvedl Černý. "Přispívá k tomu větší otevřenost zahrady a její komunikace směrem k veřejnosti a zejména zajímavé akce, které lákají větší množství návštěvníků, ať už se jedná o oblíbené výstavy, nebo vinobraní," dodal.

"Budujeme i nové expozice, tudíž je zahrada zajímavější," řekl. Zahrada se v loňském roce rozšířila o výstavní prostor, kde se mohou konat i přednášky nebo workshopy. Propojila také lávkou areál venkovních expozic a areál u skleníku Fata Morgana.

Další zvýšení návštěvnosti trojská zahrada očekává podle Černého i v letošním roce. Letos plánuje otevřít zrekonstruovaný viniční domek s degustačním prostorem nebo další nové expozice, řekl Černý.

Botanická zahrada byla založena v roce 1969. Přes 20 let ji veřejnost mohla navštívit jen ve dnech otevřených dveří, celoročně přístupná je od srpna 1992. Venkovní expozice se rozkládají na ploše téměř 25 hektarů. V areálu mohou návštěvníci vidět 15.000 druhů stromů a květin. V 90. letech do správy získala památkově chráněnou vinici svaté Kláry, kterou mohou zájemci navštívit každý den. Před 20 lety byl otevřen tropický skleník Fata Morgana, který je otevřený vždy v úterý až neděli.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist