https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/botanicka-zahrada-praha-nabidne-vzdelavaci-program-pro-seniory
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Botanická zahrada Praha nabídne vzdělávací program pro seniory

1.5.2023 00:39 | PRAHA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Pražská botanická zahrada nabídne vzdělávací program pro seniory, zájemci se mohou těšit na workshopy nebo komentované prohlídky. Potrvá od úterý 23. května do úterý 17. října. Součástí je také projekt mezigeneračních setkávání, tj. workshopy pro děti a jejich prarodiče.
 

"Důležitým úkolem botanické zahrady je vedle představení vzácných a zajímavých rostlin z celého světa, sbírkotvorné činnosti a ochrany rostlinného bohatství a přírody vůbec také vzdělávání," uvedl ředitel Botanické zahrady Praha Bohumil Černý. "Kromě vzdělávání mladších generací se snažíme zaujmout i ty dříve narozené, tedy seniory, a nabízíme jim příjemný prostor pro aktivní trávení volného času," dodal.

Zájemci se tak mohou těšit například na workshopy na téma pěstování bylinek nebo vytvoření 'mini zahrádek' v recyklovaných nádobách. Vyzkoušet si mohou také zahradnické práce v záhonech botanické zahrady nebo se zúčastnit komentovaných prohlídek pro seniory ve venkovní expozici, skleníku Fata Morgana nebo i v expozici výroby vína a vinném sklepě.

Program podpoří také magistrát hlavního města. "Veškeré aktivity, které vedou ke vzdělávání napříč generacemi a mohou současně rozšířit povědomí o ochraně životního prostředí a udržitelnosti, magistrát s radostí podporuje," uvedla náměstkyně primátora pro životní prostředí Jana Komrsková (Piráti).

Dále zahrada nabídne programy mezigeneračního setkávání, které se konají v květnu a v červnu. Jsou určené pro děti ve věku od sedmi do 12 let a jejich prarodiče, cílem je předávání zkušeností a objevování. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet například zahradnické práce nebo i práce s mikroskopem. Workshopy se konají vždy v úterý od 16:00. Černý řekl, že programy, kterých se senioři účastní společně se svými vnoučaty, jsou velmi oblíbené.

Botanická zahrada byla založena v roce 1969. Do léta 1992 ji veřejnost mohla navštívit jen ve dnech otevřených dveří, celoročně přístupná je od srpna toho roku. V areálu mohou návštěvníci vidět 15.000 druhů stromů a květin.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist