https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bratislavsky-magistrat-neposkytne-penize-na-cyklostezky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bratislavský magistrát neposkytne peníze na cyklostezky

22.1.2002 11:50 | PRAHA/BRATISLAVA (EkoList)
Město Bratislava nebude investovat do rozvoje sítě cyklostezek na svém území, ačkoli si to samo uložilo už v roce 1991. Tehdy bylo přijato usnesení, podle něhož má město zabezpečit vybudování 127 km hlavních cyklistických tras. Za deset let se jich ovšem podařilo vybudovat pouze 32 km a rozpočet hlavního města nepočítá s prostředky na jejich budování ani pro rok 2002.
 

O změnu tohoto stavu se pokusilo sdružení BicyBa (Bicyklová Bratislava) vypracováním pozměňovacího návrhu k rozpočtu. Ten měl zajistit na rozvoj cyklostezek pro rok 2002 v rozpočtu města 5 až 15 milionů Sk.

Návrh měl předložit na jednání zastupitelstva ve čtvrtek 17. ledna poslanec za Demokratickou stranu (DS) Ernest Húska, ale neučinil tak, protože se Koaliční rada Městského zastupitelstva den před zasedáním dohodla, že se změny v rozpočtu dělat nebudou. "Pokud na Koaliční radě něco slíbíte či odmítnete, je určitou otázkou svědomí či dobrého jména a důvěryhodnosti, abyste o den později svůj názor o 180 stupňů nezměnili," vysvětlil Húska svůj postoj EkoListu.

Sdružení BicyBa je ovšem z této dohody poněkud rozčarováno. "Je škoda, když stranické dohody zabrzdí všeobecně prospěšnou aktivitu. Existující cyklostezky nestačí ani víkendovým cyklistům," říká Peter Robl z BicyBy. Podle něj je na některých místech, zvláště v centru Bratislavy, doslova nebezpečné na kole jezdit. "Jinde, například na sídlišti Petržalka, je zase cyklistů tolik, že už se ohrožují navzájem," argumentuje Robl, proč je třeba stezky vybudovat.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist