https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bratislavsti-cykliste-by-chteli-az-15-milionu-v-rozpoctu-mesta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bratislavští cyklisté by chtěli až 15 milionů v rozpočtu města

16.1.2002 14:30 | BRATISLAVA (EkoList)
Aktivisté občanského sdružení BicyBa (Bicyklová Bratislava) žádají po zastupitelstvu Magistrátu hl. m. Bratislavy, aby zítra schválilo změnu v městském rozpočtu na rok 2002. Změna by měla přinést vyčlenění prostředků na vybudování cyklistických stezek a cykloras ve městě. "Navazujeme na stanovisko Komise dopravy zastupitelstva, která v únoru 2001 doporučila vydávat pět až patnáct milionů Sk na rozvoj cyklostezek ročně," řekl dnes EkoListu Patrik Martin ze sdružení BicyBa.
 

Podle aktivistů není stav cyklostezek v Bratislavě dobrý. "Fragmenty cyklistické sítě, někde neudržované, někde změněné parkoviště, nedokáží motivovat cyklisty k využívání kola jako dopravního prostředku," argumentuje další člen BicyBa Dušan Zaťko.

"V první etapě jsme navrhli tři najpotřebnější trasy - propojení Starého Města s Ružinovem, kde se dá napojit na cyklotrasu do Vrakuně, ale i na Dunajskou cyklistickou cestu, potom cestu z centra na Devín, respektive z centra na Zlaté písky", říká Patrik Martin. Na Slovensku podle jeho odhadu stojí každý nový kilometr cyklostezky ve městě zhruba 500 tisíc Sk.

Městem financované cyklotrasy se podle údajů BicyBa budovaly v letech 1991 - 1993. Do roku 1993 vydal magistrát na tyto účely 6,5 milionu Sk. V letech 1994 -2000 se podle Patrika Martina na budování cyklistických tras a stezek podílely jen jednotlivé městské části. V roce 2001 magistrát financoval alespoň údržbu cyklotras částkou 300 tisíc Sk.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist