https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/britska-policie-zatkla-13-aktivistu-kteri-zablokovali-rusnou-dalnici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Britská policie zatkla 13 aktivistů, kteří zablokovali rušnou dálnici

1.10.2021 18:28 | LONDÝN (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | andreas160578 / Pixabay
Policie zadržela 13 ekologických aktivistů, kteří v rámci protestu narušili provoz na silnici vedoucí k nejrušnějšímu britskému letišti Heathrow. Informovala o tom agentura Reuters. Aktivisté z hnutí Insulate Britain chtějí přimět vládu, aby více investovala do izolace budov, což podle nich povede k úsporám energie a nižším emisím.
 

Demonstranti v době ranní dopravní špičky doslova obsadili dálnici M4, která vede z jihozápadního Walesu na západ Londýna. Protestující si totiž sedli na vozovku a zcela tak zablokovali provoz na kruhovém objezdu vedoucímu k letišti. Někteří z nich si přilepili ruce k zemi, další se navzájem spoutali řetězy na kolo. Policisté nakonec aktivisty odtáhli pryč.

Hnutí uvedlo, že rovněž narušilo dopravu na kruhovém objezdu nedaleko dálnice M1. Aktivistům se v posledních třech týdnech podařilo opakovaně obsadit rušnou dálnici M25, která obkružuje metropoli a zablokovat vjezd do přístavu Dover.

Hnutí požaduje, aby vláda izolovala asi 29 milionů domů. Ve protestech prý hodlá pokračovat, dokud kabinet neslíbí, že zvýší investice do izolací.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist