https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brnane-mirili-o-prazdninach-do-oblibenych-vychazkovych-destinaci-nove-i-na-rozhlednu-holedna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brňané mířili o prázdninách do oblíbených vycházkových destinací, nově i na rozhlednu Holedná

3.1.2021 12:59 | BRNO (ČTK)
Novinkou mezi oblíbenými vycházkovými cíli je rozhledna v oboře Holedná, kterou město otevřelo teprve v polovině prosince.
Novinkou mezi oblíbenými vycházkovými cíli je rozhledna v oboře Holedná, kterou město otevřelo teprve v polovině prosince.
Foto | Hugo / Wikimedia Commons
Lyžování na horách, návštěvy zoologické zahrady a dalších městských atrakcí o letošních vánočních prázdninách v Brně nahradily procházky v lese nebo okolo vody. Svědčí o tom zvýšený zájem o výletní destinace dostupné hromadnou dopravou, kde je zároveň i možnost parkování. Brněnští strážníci proto těmto místům věnovali zvýšenou pozornost, řekl ČTK mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.
 

"Oblíbené je okolí brněnské přehrady, lom Hády, Mariánské údolí a nově také rozhledna v oboře Holedná. Přestože do těchto míst vyráží větší množství lidí, nezaznamenali jsme vůbec žádné komplikace, pouze nárazově na některých místech bývá problém s parkováním," uvedl Ghanem.

Novinkou mezi oblíbenými vycházkovými cíli je rozhledna v oboře Holedná, kterou město otevřelo teprve v polovině prosince. Její kapacita je oficiálně 20 lidí, před vstupem na 35 metrů vysokou ocelovou věž lidé obvykle museli vystát frontu. Někteří se na sociálních sítích podivovali nad tím, kolik lidí novou rozhlednu obléhá.

Jednou z nejpopulárnějších destinací je i hádecký lom a přilehlé lesy, kam se vydávají pravidelně na procházky lidé nejen z blízké Líšně a Vinohrad. "Přijeli jsme na procházku s dětmi, protože potřebujeme pohyb na čerstvém vzduchu. Trochu nás zaskočilo, kolik je tady lidí. Příště asi pojedeme raději někam za Brno," poznamenala Kamila Černá, která s rodinou žije v centru Brna. O zájmu lidí z větší vzdálenosti svědčí i plné parkoviště u přístupové cesty na Hády.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist