https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brnane-mohou-uhradit-svoz-a-likvidaci-odpadu-do-kvetna-2002
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brňané mohou uhradit svoz a likvidaci odpadu do května 2002

16.12.2001 13:54 | BRNO (ČIA)
Místní poplatek 493 korun za svoz a likvidaci netříděného domovního odpadu má uhradit každý občan Brna sám na účet města do 31. května 2002. Majitelé a správci domů nesmí od 1. ledna zahrnovat úhrady za provoz systému do kalkulace nákladů provozu domů. Způsob úhrady poplatku však město ještě upřesní. Náměstek primátora Petr Zbytek na to upozornil na radničním brífinku v pátek 14. prosince.
 

O výši ročního poplatku za svoz a likvidaci odpadu rozhodlo zastupitelstvo na prosincovém zasedání. Primátor Petr Duchoň řekl, že se nejedná o "závratné částky ani tragické změny". Nový systém nakládání s domovním odpadem nebyl navržen městem, ale vyplývá z přijatého zákona, i když "zákonodárci spíše přihlédli k potřebám menších obcí". Duchoň zdůraznil, že Brno likviduje odpad ekologicky ve spalovně, zatímco obce ho obvykle ukládají na skládkách. "To je zásadní rozdíl," podotkl primátor.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist