https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brnane-mohou-vybrat-nejhezci-brnensky-strom-pro-rok-2017
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brňané mohou vybrat nejhezčí brněnský strom pro rok 2017

24.4.2017 09:40 | BRNO (ČTK)
Lidé mohou nejkrásnější stromy v Brně vybírat od roku 2000. Anketa má za cíl vnést do myslí obyvatel města povědomí o tom, že Brno není jen městem budov, ale že poskytuje i množství zeleně a mnohdy nabízí pohled na krásné a výjimečné stromy. / ilustrační foto
Lidé mohou nejkrásnější stromy v Brně vybírat od roku 2000. Anketa má za cíl vnést do myslí obyvatel města povědomí o tom, že Brno není jen městem budov, ale že poskytuje i množství zeleně a mnohdy nabízí pohled na krásné a výjimečné stromy. / ilustrační foto
Foto | Martin Mach / Ekolist.cz
Brňané mohou po dvou letech opět hlasovat v anketě o brněnský strom roku, tentokrát se zaměřením na malé parky. Své návrhy mohou zájemci posílat do 11. května, následně budou moci vybírat z osmi finalistů. ČTK to řekla Radka Matějíčková z Ekologického institutu Veronica, který anketu pořádá.
 

Anketa má za cíl vnést do myslí obyvatel města povědomí o tom, že Brno není jen městem budov, ale že poskytuje i množství zeleně a mnohdy nabízí pohled na krásné a výjimečné stromy. "Ve většině času však lidé tyto stromy prostě míjí a jejich přítomnost si ani neuvědomují," uvedla Matějíčková. Zeleň ve městech je přitom podle ekologů důležitým prvkem pro spokojený život jeho obyvatel. Posláním ankety je pomoci propagaci zeleně v Brně a vést lidi k ochraně stromů a zeleně obecně.

Lidé mohou nejkrásnější stromy v Brně vybírat od roku 2000, ankety se konaly každoročně, vyjma let 2004 a 2016. "Loni jsme na vyhlášení ankety jednoduše neměli kapacity," uvedla Matějíčková.

Anketa je letos zaměřená na malé parky. Pořadatelé přivítají návrhy na stromy roku do 11. května, od 15. května do 3. června pak lidé budou moci vybírat z osmi finalistů na webu pořadatelů a na sociální síti.

"U vítězného stromu pak 17. června uspořádáme společný piknik, abychom vítězný strom a městskou zeleň oslavili v přátelském a komunitním duchu," uvedla Matějíčková.

V roce 2015 v hlasování zvítězil dub ve Foerstrově ulici, který byl vysazený k 70. výročí příchodu Salesiánů do Brna.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist