https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brnane-ve-druhem-rocniku-ankety-zvoli-strom-roku-2001
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brňané ve druhém ročníku ankety zvolí Strom roku 2001

14.7.2001 14:00 | VÍKEND BRNO (ČIA)
Nejpopulárnější strom ve městě mají zvolit Brňané veřejným hlasováním ve druhém ročníku ankety Strom roku 2001. Ve finále mají vybírat z pěti stromů, které předtím získají nejvíce návrhů. Vítězný strom bude zřetelně označen informační tabulkou s možností zápisu na seznam chráněné zeleně. ČIA o tom informovala ekoložka Jana Drápalová z Domu ochránců přírody (DOP) v Brně na Panské ulici 9.
 

Podle slov Drápalové chtějí ochránci přírody alespoň tímto způsobem pozměnit dosavadní praxi, kdy se nemohou k osudu výjimečných stromů se zvláštními výhodami spolu s úředníky a odborníky vyjádřit také občané. "Stromy patří především lidem," řekla Drápalová. Tipy oblíbených stromů na veřejných prostranstvích i na soukromých pozemcích v Brně, letos však i brněnských stromořadí k ocenění ve zvláštní kategorii, mohou obyvatelé města sdělovat až do 15. září na adrese DOP.

Kromě kvality dřeviny může podle slov Drápalové o vítězství stromu rozhodnout i příběh, který se k němu pojí. Na přihlášce nesmí chybět popis stromu a místa, kde roste, zdůvodnění návrhu, případně jeho fotografie. V prvém ročníku ankety v roce 2001 získala největší oblibu čtyři sta let stará lípa srdčitá z náměstí 28. dubna v Brně-Bystrci.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist