https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brnenska-zoo-letos-predstavi-bodlina-dorazi-i-kynkazu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brněnská zoo letos představí bodlína i medvídka kynkažu

12.1.2018 11:42 | BRNO (ČTK)
Seznamte se: bodlín Telfairův. Ilustrační snímek
Seznamte se: bodlín Telfairův. Ilustrační snímek
Brněnská zoo chce i letos představit návštěvníkům nové zvířecí druhy. Přibude bodlín Telfairův, dorazit by měly i šelmičky kynkažu nebo kosman běločelý.
 
Bodlína má zoo už v zázemí a návštěvníkům ho chce představit na jaře. Savec, který žije na Madagaskaru, je podobný ježkovi a podobně jako on se i ostny brání, v případě ohrožení se stočí do pichlavého klubíčka, také se pokouší vrazit do protivníka bodliny. Případně ho kousnout.

Během zimy by měl do zoo dorazit i pár šelmiček z čeledi medvídkovitých kynkažu. Tato štíhlá šelma je dlouhá až 70 centimetrů a má ocas, za který se dokáže pověsit na větev, žije v tropických deštných pralesích Střední a Jižní Ameriky. "Měli bychom přivézt jednoho samce a jednu samici. Chovali bychom je jako jediná zoo v Česku a na Slovensku," uvedl vedoucí útvaru vnějších vztahů zahrady Michal Vaňáč.

V zimě by měl také dorazit chovný pár kosmana běločelého, malé opičky z čeledi malpovitých žijící v Brazílii. Bez ocasu měří kolem 20 centimetrů a charakteristická je svým zbarvením a tím, že má místo nehtů malé drápky, proto se někdy nazývají drápkaté opičky.

Návštěvníci se také mohou těšit na stádečko tahra himalájského, to by mělo dorazit v následujících měsících.

Zoo Brno chová zhruba 1700 zvířat v 370 druzích. Loni zahradu navštívilo přes 308.000 lidí, což je druhý nejvyšší počet za rekordním rokem 2008, kdy do zoo především kvůli mláďatům ledního medvěda přišlo skoro 327.000 lidí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist