https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brnenska-zoo-musela-utratil-zirafiho-samce-m-tota
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brněnská zoo musela utratil žirafího samce M’Tota

12.8.2016 14:36 | BRNO (ČTK)
M’Toto se narodil v lednu 2009 v Německu, do Zoo Brno přijel v dubnu 2011.
M’Toto se narodil v lednu 2009 v Německu, do Zoo Brno přijel v dubnu 2011.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Zoo Brno
Brněnská zoo dnes po několikatýdenní léčbě musela utratit sedmiletého samce žirafy síťované. M’Toto měl dlouhodobé potíže s příjmem potravy, uvedl v tiskové zprávě vedoucí útvaru vnějších vztahů zahrady Michal Vaňáč. Na snahy o změnu krmné dávky a rozkrmení samec ani jednou nezareagoval. "Také jsme provedli řadu testů a vyšetření, které však jasnou příčinu potíží neodhalily," uvedl Vaňáč. Jasněji bude po pitvě, jejíž výsledky budou známé asi do dvou týdnů.
 

M’Toto se narodil v lednu 2009 v Německu, do Zoo Brno přijel v dubnu 2011. Byl vybrán, aby doplnil brněnský chov a dělal společnost samičkám Janett a Toshe. V současné době jsou ve skupině brněnských žiraf tři jeho potomci - samice Zarafa a Tifanny a samec Timon.

Původním domovem žirafy síťované je Etiopie, Somálsko a sever Keni. Je sice nejrozšířenějším poddruhem žirafy, v zajetí se ale chová zřídka. Problémy jsou s tím, že většina zvířat v evropských zoo si je příbuzensky až příliš blízká. Brněnská zoo chová žirafy síťované od roku 1997.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist