https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brnenskou-zoo-loni-navstivilo-308-000-lidi-druhy-nejvyssi-pocet
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brněnskou zoo navštívilo loni 308.000 lidí

5.1.2018 13:13 | BRNO (ČTK)
Nejoblíbenější jsou lední medvědi
Nejoblíbenější jsou lední medvědi
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | E. Stuchlík / Zoo Brno
Ve zprávě to uvedl její mluvčí Michal Vaňáč. Je to druhý nejvyšší počet za rekordním rokem 2008, kdy do zoo především kvůli mláďatům ledního medvěda Billu a Tomovi přišlo skoro 327.000 lidí.
 
Do areálu na Mniší hoře v minulém roce přišlo 297.841 lidí, Středisko ekologické výchovy Hlídka na Špilberku mělo 10.271 návštěvníků. Tahákem byla určitě nová expozice pro lvy konžské. Z reakcí víme, že si lidé samici Kivu a samce Lolka velmi oblíbili," připomněl návrat lvů ředitel zoo Martin Hovorka.

Nejvíce lidí, 54.327, přišlo v červenci, dalším v pořadí byl srpen, kdy do zoo zavítalo 53.227 návštěvníků. "Pokud nám budou přát klimatické podmínky, potřetí v řadě překročíme hranici 300.000 návštěvníků. Letos plánujeme otevřít hned dvě nové expozice, které mohou návštěvníky zaujmout," dodal Hovorka.

První expozice s názvem Žijí tu s námi bude ve vstupním esíčku a nabídne zástupce domácí fauny. Druhou je výstava prehistorických zvířat nazvaná Výlet do pravěku s pohyblivými modely mamuta, šavlozubého tygra a dinosaurů. "Největším lákadlem ale bezpochyby budou mláďata lvů a levhartů," řekl Hovorka.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist