https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brnensky-dopravni-podnik-koupi-34-autobusu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brněnský Dopravní podnik koupí 34 autobusů

2.1.2003 08:35 | BRNO (ČIA)
Výběrové řízení na dodavatele 34 autobusů vyhlásil Dopravní podnik (DP) města Brna. DP hodlá letos nakoupit osm autobusů. Zbytek zakázky bude realizován letech 2004 a 2005. Veřejnou zakázku zadavatel omezil jen na tuzemské uchazeče. Jak ČIA informoval generální ředitel podniku Bedřich Prokeš, uzávěrka výběrového řízení je 14. února.
 

V rozpočtu města Brna, které je 100procentním vlastníkem DP, je v letošním roce na nákup autobusů a tramvají vyčleněno 240 milionů korun. K nákupu nových vozidel může DP rovněž použít 200,1 milionu korun, kterými městská rada zvýšila základní kapitál společnosti.

Provoz DP bude město letos dotovat částkou 932,2 milionu korun. Na autobusovou dopravu má být z celkové částky poskytnuto 286,4 milionu, na lodní dopravu 7,7 milionu a na tramvajovou a trolejbusovou dopravu přes 638 milionů korun. Ve srovnání s rozpočtem roku 2002 k žádným změnám ve stanovených částkách nedošlo.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist