https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brno-hleda-zpracovatele-uzemniho-planu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brno hledá zpracovatele územního plánu

15.9.2002 11:06 | BRNO (ČIA)
Veřejnou obchodní soutěž na zhotovení nového územního plánu vyhlásilo statutární město Brno. Soutěžní lhůta skončí 21. října v 10 hodin s otevřením obálek s nabídkami uchazečů. Záměr na pořízení nového plánu území schválilo městské Zastupitelstvo v závěru června. Město se v současnosti řídí územním plánem, který tehdejší vrcholný orgán města akceptoval v listopadu 1994. Obsáhlé zadání podmínek soutěže Brno zveřejnilo v 37. vydání Obchodního věstníku.
 

Z odůvodnění záměru pořídit nový územní plán kromě jiného vyplývá, že dosud platný územní plán s výhledem do roku 2010 se stal nástrojem regulace prostorového rozvoje města v době charakterizované převratnými společenskými změnami. Jeho prostřednictvím Brno do území účelně vkládá investice z veřejných zdrojů a takovou možnost poskytuje i soukromému sektoru. S ohledem na společenský i technický vývoj se ale východiska tehdejšího plánu změnila.

Město v zadání zveřejněných podmínek soutěže počítá se zahájením zakázky v lednu 2003 a jejím ukončením v říjnu 2008. Soutěž otevřelo pouze tuzemským uchazečům. Variantní řešení nabídky nepřipouští. Město v červnu kalkulovalo, že po určitých korekcích by mohlo územní plán pořídit v celkové sumě do 50 milionů korun. Cena ale vyplyne až z nabídky vybraného zpracovatele ve veřejné soutěži.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist