https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brno-ma-za-odpady-vybrat-jeste-123-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brno má za odpady vybrat ještě 123 milionů korun

18.5.2002 12:13 | BRNO (ČIA)
Jen 146 800 poplatníků s trvalým pobytem v Brně uhradilo předepsanou roční částku 493 korun za provoz systému sběru a svozu komunálního odpadu. Vybraná částka dosáhla 72,36 milionu korun. Inkaso z nově zavedeného poplatku má přitom v letošním roce činit téměř 195,2 milionu korun. Lhůtu splatnosti stanovilo městské zastupitelstvo do 31. května. Informoval o tom náměstek primátora Petr Zbytek.
 

Městská rada podle Zbytka proto rozhodla o posílení výběrčích míst a rozšíření úředních dnů v objektech magistrátu na Malinovského náměstí, na Kounicově a Šumavské ulici. Aby se však Brňané vyhnuli frontám u pokladem, doporučil Zbytek ve zbylých dnech více využívat možností bezhotovostních plateb nebo úhrady poštovní poukázkou.

Náměstek však upozornil, že v tom případě je nutno uvést rodné číslo poplatníka jako variabilní symbol. To zatím opomnělo asi 60 procent plátců, jejich dohledávání zvyšuje náklady. Správcem poplatku, sestávajícího v kalendářním roce z paušálu 250 korun a dalších 243 korun podle odhadu reálných nákladů na svoz a likvidaci odpadů, byl ustanoven brněnský magistrát. Z 29 městských částí v Brně vybírá poplatek za odpad pouze obvodní radnice v Jundrově.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist