https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brno-poskytne-mestskym-castem-30-milionu-korun-na-nove-parky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brno poskytne městským částem 30 milionů korun na nové parky

9.4.2023 00:19 | BRNO (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | M. Schmerková / Brno.cz
Městské části v Brně dostanou od města 30 milionů korun na vznik nových parků a revitalizaci zeleně. Mezi největší příspěvky patří 5,2 milionu, díky kterým vznikne v Řečkovicích park Pod Hřbitovem, uvedl primátorčin náměstek Jaroslav Suchý (KDU-ČSL), který má na starosti životní prostředí. Brno dává kolem 30 milionů na parky v posledních letech pravidelně.
 

Radní navrhli poslat peníze na 15 projektů a šest studií parků nebo lesoparků. Musí to ale ještě schválit zastupitelé. "Oslovili jsme jednotlivé městské části s nabídkou spolupráce na přípravě a realizaci nových projektů a také revitalizací stávající zeleně. Celkem se sešlo více než 20 požadavků, jejichž finanční náročnost přesáhla alokovaných 30 milionů korun. Rozhodli jsme se proto šest studií budoucích parků financovat z běžných prostředků odboru životního prostředí," uvedl Suchý.

Jeden z největších příspěvků dostanou Řečkovi na nový park Pod Hřbitovem. "Obyvatelé Slatiny se mohou těšit na nové veřejné prostranství při ulicích Dědická a Rousínovská, na tento projekt město přispěje 4,5 milionu korun," dodal Suchý. Dalších 4,7 milionu korun obdrží Brno-střed na park Pod Hvězdami nad Gymnáziem Matyáše Lercha nebo tři miliony na vnitroblok Bayerova-Botanická. Studie se týkají například centrálního parku v Kníničkách nebo parku Generála Knorra v Králově Poli.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist