https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brno-se-letos-poprve-pripoji-k-akci-den-bez-aut
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brno se letos poprvé připojí k akci Den bez aut

16.9.2001 12:49 | BRNO (ČIA)
Město Brno se v pátek 21. září poprvé připojí k mezinárodní akci Den bez aut, která je podporována Evropskou unií. K zapojení do této aktivity Brno vyzvala Světová zdravotní organizace vzhledem k jeho účasti v mezinárodním projektu Zdravé město. V roce 2000 se akce uskutečnila v 760 evropských městech. ČIA o tom informoval brněnský primátor Petr Duchoň.
 

Akce Den bez aut, která má veřejnost upozornit na ekologicky šetrné způsoby dopravy ve městě, situaci v dopravě podle primátora Duchoně sice nevyřeší, ale poskytne příležitost k osvětě a informování veřejnosti. V pátek 21. září Městská policie z iniciativy města kupříkladu zpřísní kontroly vjezdu automobilů do centra Brna a správného parkování v něm. V ulicích se má objevit vyšší počet policistů na koních a na bicyklech.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist