https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brno-se-s-jihomoravskym-krajem-podeli-o-naklady-na-lesni-skolu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brno se s Jihomoravským krajem podělí o náklady na lesní školu

9.12.2001 11:36 | BRNO (ČIA)
O náklady na zřízení Lesní školy s názvem Jezírko v městské části Brno-Sever ve výši 20 milionů korun se rovným dílem podělí město Brno a Jihomoravský kraj. Doporučení městské rady na sdružení finančních prostředků by mělo akceptovat brněnské zastupitelstvo v úterý 11. prosince. V rozpočtu 2002 počítá město na tento projekt s částkou pět milionů korun. ČIA to potvrdil primátor Petr Duchoň.
 

Záměr zřídit a provozovat výukové zařízení pro děti do 13 let podpořila Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, majitel hájovny a pozemku lesní školy a Dům ekologické výchovy Lipka, budoucí provozovatel unikátního zařízení. Primátor považuje za potřebné i užitečné mít v Brně instituci, která by mládeži přiblížila prostředí lesa po odborné i populární stránce. Lesní školu hodlají signatáři podle Duchoně vybudovat po vzoru obdobných zařízení v Rakousku či Švýcarsku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist