https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brno-spustilo-integrovany-dopravni-system
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brno spustilo integrovaný dopravní systém

23.12.2003 11:35 | BRNO/PRAHA (ČIA)
Zkušební provoz integrovaného dopravního systému (IDS) na Brněnsku začal v polovině prosince v souvislosti se zavedením nového jízdního řádu Českých drah (ČD). Dráhy do rekonstrukce stanic na Brněnsku v rámci příprav na zavedení IDS investovaly jen v letošním roce 2,5 milionu korun, další investice plánují na příští rok. ČIA to řekl mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.
 

Podle jeho slov zavedly dráhy v rámci brněnského IDS především taktovou dopravu na vybraných tratích. Ve špičce je mezi vlaky interval 20 až 30 minut, v sedle pak hodina. K rozšíření počtu spojů došlo i v nočních hodinách.

Na řadě železničních zastávek a stanic v okolí Brna je také možné koupit si předplatní jízdenky IDS. Ve všech stanicích a zastávkách jsou již také připraveny strojky pro označení jednotlivých jízdenek.

Jak Šťáhlavský dodal, ČD chtějí zlepšit také technický stav a kulturu cestování v pantografových soupravách řady 560, které se v okolí Brna využívají. První souprava v současné době prochází opravou, v rámci které se vylepšuje také interiér vozů. "Železnice má zájem pokračovat v těchto opravách a vylepšeních vlakových souprav i v příštím roce. V střednědobém výhledu chceme v okolí Brna nasadit moderní nízkopodlažní soupravy," dodal mluvčí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist