https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brno-v-lednu-zacne-s-vystavbou-stokove-site-za-18-miliardy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brno v lednu začne s výstavbou stokové sítě za 1,8 miliardy

21.12.2002 14:04 | BRNO (ČIA)
Se stavbou stokové sítě města Brna v hodnotě 1,772 milionu korun začne v lednu 2003 Sdružení S&K Brno. Stavba má být dokončena v listopadu 2005. Sdružení tvoří stavební firmy Subterra, jako jeho vedoucí partner, ŽS Brno, Metrostav Praha a IMOS Brno. Smlouvu na zhotovení díla ve veřejné zakázce podepsalo vedení města a představitelé účastnických firem v pátek 20. prosince v Brně. ČIA o tom informoval primátor Petr Duchoň.
 

Na financování tří staveb městské stokové sítě získalo město Brno nenávratný grant 17,84 milionu euro z programu ISPA Evropské unie (EU). Program ISPA pomáhá kandidátským zemím dosáhnout úrovně v zemích EU v oblasti životního prostředí. Brněnský projekt, který vyhověl evropským standardům, akceptoval řídící výbor Evropské komise. Dalších asi 68 milionů korun přidá na ekologickou stavbu Státní fond životního prostředí. Přibližně jednu miliardu korun vynaloží samotné město. Využije k tomu prostředky z emise dluhopisů.

Projekt zahrnuje tři samostatné části výstavby, a to kanalizaci v městské části Líšeň, tři uliční stoky na Tkalcovské, Merhautově a na Táborské ulici a kolektory v historickém centru města Brna. Na každou část připadne přibližně třetina vynaložených nákladů. Stoky a kolektory budou zhotoveny metodou důlní ražby. Výstavbou nemá být dotčena organizace dopravy ve městě. Kanalizace z Líšně má být napojena na budovanou čistírnu odpadních vod v Modřicích.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist