https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brno-v-sobotu-hostilo-ministry-dopravy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brno v sobotu hostilo ministry dopravy

29.10.2000 10:35 | BRNO (ČIA)
Celkem osm českých ministrů dopravy, kteří byli součástí vládních kabinetů v 80. a 90. letech, se tuto sobotu sjelo do Brna, aby jednali i o perspektivách železniční dopravy v České republice. Podle současného ministra Jaromíra Schlinga šlo ale především o to, aby se bývalí kolegové sešli navzájem či s představiteli významných firem, které se podílejí na budování moderní železnice.
 

Podle Schlinga musí České dráhy zápasit zejména s rychlou obnovou vozového parku, aby měly patřičná vozidla pro vozbu na rekonstruovaných koridorech. "Právě obnova železničních tratí je jednou z věcí, která se nám opravdu daří," říká Schling.

Nákupu nových vozidel však brání zejména nedostatek finančních prostředků. Situace je prý natolik kritická, že dráhy nejsou schopny s navrhovanou výší státní dotace na příští rok udržet současný rozsah osobní dopravy a dokonce hrozí to, že už v lednu příštího roku nebudou mít ani na výplaty zaměstnancům.

Setkání v Brně se zúčastnili všichni členové vládních kabinetů, kteří měli na starost resort dopravy od roku 1988, kromě Jana Stráského, který byl ministrem od 30. prosince 1992 do října roku 1995. Jmenovitě tedy v Brně byli poslední ministr dopravy komunistické vlády František Podlena, Antonín Baudyš, Jiří Nezval, Vladimír Budinský, Martin Říman, Petr Moos, Antonín Peltrám a Jaromír Schling.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist