https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brno-za-osm-milionu-vytvori-nadzemni-i-podzemni-kontejnery-na-odpad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brno za osm milionů vytvoří nadzemní i podzemní kontejnery na odpad

4.5.2020 00:07 | BRNO (ČTK)
Radní Brna souhlasili s investicemi na výstavbu, opravu a úpravu nadzemních i podzemních kontejnerů na komunální odpad.
Radní Brna souhlasili s investicemi na výstavbu, opravu a úpravu nadzemních i podzemních kontejnerů na komunální odpad.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | SAKO Brno
Brno dá více než osm milionů korun za nové podzemní i nadzemní kontejnery na komunální odpad. V tiskové zprávě to minulý týden uvedla Jana Vašíčková z tiskového oddělení brněnského magistrátu. Stanoviště vzniknou v několika městský částech.
 

Radní Brna souhlasili s investicemi na výstavbu, opravu a úpravu nadzemních i podzemních kontejnerů na komunální odpad. Celkem 7,3 milionu poslouží na stavbu deseti podzemních stanovišť. "Požádaly si o ně městské části Královo Pole, Brno-sever, Brno-střed, Líšeň, Žabovřesky, Maloměřice a Obřany, Medlánky a Ořešín," vyjmenoval primátorčin náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL), který je zodpovědný za životní prostředí.

Dalších 16 nadzemních stání vznikne v městských částech Bohunice, Brno-sever, Řečkovice a Mokrá Hora, Brno-střed a Medlánky. Město na to uvolní přes milion korun.

Lidovci v čele s Hladíkem už loni přišli s tím, že by město mohlo dát ročně několik milionů na vznik podzemních kontejnerů. Jsou už například v centru u hlavního nádraží, na Moravském náměstí nebo na Zelném trhu. "V některých ulicích stojí tolik sběrných nádob, že se dá mluvit o popelnicovém smogu. Umíme to řešit pomocí podzemních kontejnerů, které nezabírají na ulici tolik místa a jejich kapacita je přitom třikrát větší," uvedl tehdy Hladík.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist