https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brno-ziskalo-na-rekonstrukci-kanalizacni-site-grant-eu-za-142-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brno získalo na rekonstrukci kanalizační sítě grant EU za 14,2 milionu

25.4.2001 11:19 | BRNO (ČIA)
Nevratnou dotaci 14,2 milionu euro, přibližně 500 milionů korun, získalo město Brno z programu LSIF PHARE CZ9910 na rekonstrukci veřejné kanalizační sítě, jmenovitě tří úseků kmenové stoky C. Stavba značného významu z hlediska ochrany životního prostředí, zahájená letos začátkem února, musí být dokončena do 30. června 2003.
 

Dobrou úroveň vykonaných prací konstatovali v úterý 24. dubna v Brně účastníci 1. souhrnného kontrolního dne této stavby, zejména zástupci dotčených ministerstev a Delegace Evropské komise v ČR.

Náměstek primátora Petr Zbytek zpravodaji ČIA v této souvislosti řekl, že stoka C patří k nejvýznamnějším ve městě tím, že odvádí odpadní splaškové a dešťové vody z rozsáhlého území od Řečkovic a Králova Pole, přes Lužánky a části městského centra Křenovou ulicí do pravobřežní kmenové stoky D podél řeky Svitavy směrem k čistírně odpadních vod v Modřicích. Je součástí projektu zaměřeného na zlepšení a zvýšení bezpečnosti odvádění odpadních vod z území města i zajištění vysoké úrovně ochrany vodních toků v souladu s direktivami Evropské unie.

Práce v náročných podmínkách bez přerušení chodu města s využitím klasické tuneláže a zejména štítování zvládá sdružení renomovaných firem IMOS Brno, Subterra a koordinující ŽS Brno. Stavbu dozoruje odborný konzultant belgické firmy Aquaplus. Zbytek ČIA ubezpečil, že dodavatelé se smluvně zavázali dodat stavbu na klíč, bez uplatnění případných víceprací.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist