https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/brusel-je-s-pripravenosti-cr-na-programy-sapard-spokojen
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Brusel je s připraveností ČR na programy Sapard spokojen

13.7.2001 16:33 | PRAHA (ČIA)
Spokojenost s prověrkou tří regionálních pracovišť (v Ústí nad Labem, Českých Budějovicích a v Praze) agentury Sapard v ČR vyslovil dnes při svém odletu do Bruselu Manuel Rodrigues, generální ředitel DG Agri, který je přímo zodpovědný za unijní akreditaci Sapard agentur kandidátských zemí. V rozhovoru pro ČIA to potvrdila zástupkyně generálního ředitele české Sapard agentury Milena Vicenová.
 

"Cílem návštěvy bylo v praxi vyzkoušet postup při vlastní prověrce všech sedmi pracovišť agentury Sapard v ČR, která proběhne na podzim letošního roku. Úředníci Unie byli velmi spokojeni, a musím konstatovat, že nám to v procesu unijní akreditace velmi pomohlo," uvedla Vicenová. Prověrka šla podle jejích slov "do velkých detailů, včetně toho, kde a jak budou skladovány dokumenty k žádostem o podpory z programů Sapard". "Prověřovaly se příslušné dokumenty, technické zázemí i znalost pracovníků," informovala představitelka domácí Sapard agentury.

Programy Sapard spolufinancované Evropskou unií (EU) jsou určeny prioritně na rozvoj venkova a ochranu životního prostředí. ČR má podle podepsaných dohod nárok na roční objem ve výši 22,445 milionu eur, a to v letech 2000 až 2006. Podmínkou čerpání peněz je ale národní a posléze unijní akreditace Sapard agentury, která bude finanční prostředky z EU do ČR distribuovat. Peníze z jednotlivých let jsou převoditelné, takže prostředky z letošního i loňského roku lze čerpat i v roce 2002. EU spolufinancuje jednotlivé projekty nejvýše ze 75 procent. Jedinou kandidátskou zemí, která již má agenturu Sapard akreditovánu Bruselem, je Bulharsko.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist