https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bude-kuzvartuv-namestek-ropakem-roku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bude Kužvartův náměstek Ropákem roku?

14.3.2001 11:57 | BRNO (EkoList)
Už podeváté se bude v České republice soutěžit o to, kdo získá již tradiční "antiekologický" titul Ropák roku. Anketu vyhlásilo ekologické sdružení Děti Země s tím, že Ropákem roku se má stát ten, kdo vykonal největší "antiekologický čin" v roce 2000. Zároveň se soutěží o titul Ropáka roku probíhá také anketa "Zelená perla roku" o nejabsurdnější výrok, týkající se ekologické problematiky. Podle Miroslava Patrika z brněnských Dětí Země je jedním z očekávaných favoritů náměstek ministra životního prostředí Josef Běle. "Náměstek Běle loni povolil dálnici D8 přes České středohoří, čekám proto, že by mohl být horkým kandidátem," říká Patrik, který je koordinátorem soutěže.
 

Loni se stal Ropákem poslanec ODS Jiří Drda za obstrukce při vyhlašování Národního parku České Švýcarsko a za údajné zkreslování vlivu liberecké spalovny odpadů na životní prostředí. Vítězem ankety "Zelená perla roku" se v loňském roce stal bývalý přednosta okresního úřadu v Jindřichově Hradci Lukáš Mikulecký, který prohlásil: "Zachovalá příroda je pro Jindřichohradecko, které dnes patří již mezi pět nejchudších okresů v republice, vlastně prokletím."

Kandidátem na titul i na vítězství v anketě může být kdokoli v České republice a kdokoli v ČR také může kandidáty navrhnout - poštou, e-mailem či telefonem (Děti Země, Panská 7, 602 00 Brno, tel. 05/4222 1743, dz.brno@ecn.cz) - až do 23. března 2001. Navrhovatel musí kromě jména a zaměstnání kandidáta především písemně doložit, proč ho navrhuje. Čin nebo výrok, za který bude kandidát navržen, musí být z roku 2000.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist