https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/budejovice-budou-zadat-o-dotaci-na-trolejove-vedeni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Budějovice budou žádat o dotaci na trolejové vedení

7.5.2001 20:57 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Město České Budějovice se možná stane investorem pro rozšíření trakčního trolejového vedení v úseku ulic Nádražní - Pekárenská a jedné měnírny. To by mělo v budoucnu umožnit zavedení trolejbusových tras v Husově kolonii. Celkové náklady investiční akce, kterou schválili českobudějovičtí radní, představují 35 milionů korun.
 

"Na zmíněný projekt lze požádat o dotaci z prostředků Státního fondu životního prostředí a město má větší šanci ji získat než Dopravní podnik," vysvětlil primátor Miroslav Tetter a dodal, že pokud by České Budějovice příslib na dotaci ve výši 80 procent nákladů z fondu získaly, musí celý projekt projednat zastupitelstvo. Navíc by v tomto případě muselo město ručit majetkem. Radní proto uložili náměstku primátora Vladimíru Kostkovi, aby akci zařadil do plánu investičních akcí města a dalšímu náměstku Zdeňku Čápovi, aby předložil po projednání v radě žádost na získání finanční podpory od ministerstva životního prostředí prostřednictvím uvedeného fondu.

Tetter i další radní jsou ale o správnosti investice přesvědčeni. "Tím, že by se podařilo zřídit trakční troleje ve zmíněných ulicích, výrazně by se vyřešil složitý dopravní uzel u viaduktu na Rudolfovské ulici," zdůraznil primátor. Město by v podstatě investiční akci nefinancovalo, neboť zbývající část nákladů ve výši dvacet procent by si strhlo z dotace, kterou každoročně dopravnímu podniku v rozpočtu poskytuje.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist