https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/budejovice-vybraly-za-svoz-odpadu-20-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Budějovice vybraly za svoz odpadu 20 milionů

3.7.2002 12:11 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Téměř 20 milionů korun vybral za první poletí letošního roku na poplatcích za svoz odpadu Magistrát města České Budějovice, když předepsaný poplatek činil 22,1 milionu korun. "Koncem května rozeslali úředníci 51,5 tisíce složenek, z nichž se asi 2500 vrátilo jako nedoručitelných," uvedl dnes vedoucí finančního odboru Jiří Pavlíček.
 

Komplikace nastaly podle Pavlíčka kvůli nejednoznačnému výkladu zákona u zpoplatňování staveb, které slouží k individuální rekreaci. "Po přihlédnutí k novým právním výkladům jsem vybírání poplatku u těchto objektů zastavil. Jejich spornou definici je nutné chápat podle pojmů užívaných ve stavebním zákoně, přestože takový odkaz zákon o místních poplatcích neobsahuje. Rozhodující tedy je kolaudační rozhodnutí nebo zápis v katastru nemovitostí. Podle soupisu katastrálního úřadu je na území města 40 rekreačních objektů. Pouze u jejich majitelů, kteří zároveň nemají trvalé bydliště v Českých Budějovicích, bude poplatek vybírán," vysvětlil šéf finančního odboru.

Loni vybral finanční odbor magistrátu na poplatcích za svoz odpadu 42,2 milionu korun. Výše nedoplatků činila pouze 245 tisíc korun, což je zhruba půl procenta. Letos se platí stejně jako loni 444 korun za osobu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist