https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/budejovicka-radnice-se-pripravuje-na-stoletou-vodu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Budějovická radnice se připravuje na stoletou vodu

25.5.2002 15:36 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Veškerá protipovodňová opatření, která se chystají na Malši v Českých Budějovicích, budou stejně jako na Vltavě počítat se stoletou vodou. "To mimo jiné znamená, že všechny mosty a lávky na této řece budou muset mít alespoň půlmetrovou rezervu nad hranici stoleté vody," uvedl dnes náměstek primátora Vladimír Kostka.
 

Podle něj bude například nutné přestavět lávky v ulici Marie Vydrové u polikliniky Jih a pod policejním areálem v Plavské ulici. "Nechali jsme dopracovat druhý plán protipovodňových opatření na Malši tak, aby bylo na počítačovém modelu možné ho porovnat s původním návrhem," řekl Kostka. První projekt počítal podle jeho slov s vytvořením rezervních ploch pro případnou povodňovou vlnu a s rozsáhlejšími úpravami břehů. "Někteří obyvatelé přilehlé Havlíčkovy kolonie se ale postavili proti a radnice musela nechat zpracovat jinou variantu, která předpokládá použití protipovodňových stěn," informoval Kostka.

Magistrát platí zpracování obou studií z dotace, kterou loni na protipovodňová opatření získal od okresního úřadu. "Stále ještě máme k dispozici část z původních 40 milionů korun, které jsme na tyto účely získali," dodal Kostka.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist