https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/budejovicka-spolecnost-lesy-a-rybniky-ziskala-dotaci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Budějovická společnost Lesy a rybníky získala dotaci

18.5.2001 14:26 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Milionovou investiční dotaci na stavební přestavbu obchodních prostor získala ve čtvrtek od zastupitelů městská společnost Lesy a rybníky České Budějovice. V těchto prostorách společnost upravuje a prodává ryby a zvěřinu z městských rybníků a lesů. "Společnost v posledním období neupravuje zvěřinu jen z městských lesů, ale nakupuje i rovněž od řady mysliveckých sdružení a následně ji dodává různým odběratelům," komentoval rozhodnutí zastupitelů o přidělení investiční dotace primátor Miroslav Tetter.
 

Jak dále dodal, společnost získává v poslední době nové stálé obchodní partnery. Bylo by proto škoda, kdyby svoji činnost musela omezit či zastavit z důvodu, že by prostory nesplňovaly veterinární požadavky na potraviny živočišného původu. "Dosavadní souhlas veterinární správy totiž končí 31. srpna letošního roku," upřesnil Tetter.

Investiční záměr byl předem projednán jak s českobudějovickou Okresní veterinární správou, tak s Okresní hygienickou stanicí České Budějovice. "Myslím si, že předností projektu je převaha zvěřiny z vlastních zdrojů a možnost rozšířit nabídku o stále žádanější druhy masa," uvedl ředitel společnosti Pavel Hartman. Neopomněl připomenout, že rozšířením úpravny vzniknou zřejmě i tři nová pracovní místa.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist