https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/budejovicky-kraj-pripravuje-tri-koncepty-uzemnich-planu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Budějovický kraj připravuje tři koncepty územních plánů

10.5.2001 11:28 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Koncepty územních plánů dalších tří velkých územních celků - Prachaticka, Českokrumlovska a Píseckostrakonicka - chystá Budějovický kraj. "Koncepty připravil úsek územního plánování a stavebního řádu krajského úřadu a nyní se budou postupně projednávat s občany. S plánem velkého územního celku Píseckostrakonicko se může veřejnost seznámit v úterý 22. května od třinácti hodin v zasedací místnosti strakonického okresního úřadu," sdělila mluvčí krajského úřadu Maria Ptáčková.
 

Už dnes ve 13 hodin se bude v sále Městského divadla v Prachaticích veřejně diskutovat o Prachaticku. V úterý 15. května se v sále Hasičského záchranného sboru v Domoradicích uskuteční veřejné projednání konceptu územního plánu velkého územního celku Českokrumlovsko. Součástí zmíněných dokumentů je rovněž posouzení vlivů koncepce na životní prostředí.

"Veřejné projednání je zejména příležitostí vyslechnout si odborný výklad a argumentaci zpracovatelů," zdůraznila mluvčí. Připomněla, že dotčené orgány i vlastníci pozemků a staveb, jejichž práva by mohla být veřejně prospěšnými stavbami omezena, mohou uplatnit připomínky do třiceti dnů po veřejném projednání.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist