https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/budovani-dalsi-prumyslove-zony-v-olomouci-prijde-na-50-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Budování další průmyslové zóny v Olomouci přijde na 50 milionů

9.7.2002 08:44 | OLOMOUC (ČIA)
Přibližně 50 milionů korun bude stát magistrát budování infrastruktury další průmyslové zóny v Olomouci. Radní přitom usilují, aby část nákladů uhradily dotace ministerstva průmyslu a obchodu, žádají také o příspěvek Evropské unie. Pozemky o rozloze 14 hektarů už město vykoupilo, v zóně by měla najít práci zhruba tisícovka lidí.
 

"V průběhu uplynulých dvou let v Olomouci zahraniční investoři vytvořili 1500 pracovních míst," uvedl pro ČIA náměstek primátora Pavel Horák, podle něhož bude magistrát jednat s dalšími zahraničními investory teprve poté, co budou pozemky kompletně připraveny. V nové zóně by mělo přitom jít o kombinaci velkých výrobních celků s malými a středními podnikateli ze střední Moravy.

V současné době v Olomouci fungují již dvě průmyslové zóny. Své sídlo v nich našla například belgická společnost Fardem, britská Senior Automotive či nedávno otevřený výrobní provoz americké společnosti Torrington. Delší dobu již v Olomouci funguje také tiskárna Mafra.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist