https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/byvaly-bursikuv-mluvci-kandiduje-na-prazskeho-primatora
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bývalý Bursíkův mluvčí kandiduje na pražského primátora

25.6.2002 13:32 | PRAHA (EkoList)
Společnou kandidátku postaví v podzimních komunálních volbách v Praze Strana pro otevřenou společnost (SOS) a Strana zelených (SZ). Kandidátka ponese vlastní logo a název "Moderní město". SOS a SZ dnes novinářům představili i společného kandidáta na post pražského primátora. Stal se jím bývalý mluvčí ministra životního prostředí v Tošovského vládě Martina Bursíka Petr Štěpánek. Štěpánek je znám také svojí angažovaností ve stavbě cyklotras a cyklistických stezek zejména v hlavním městě. Donedávna také pracoval jako tiskový mluvčí koalice pražských ekologických sdružení SOS Praha. Štěpánek je zároveň předseda pražské organizace Strany pro otevřenou společnost.
 

Logo kandidátky Moderní město. Repro: EkoListPodle Štěpánka je jejich kandidátka otevřená zástupcům občanských sdružení a organizací. K návrhu programu Moderního města se budou moci mezi 8. červencem (kdy bude zveřejněna internetová stránka Moderního města) a polovinou srpna vyjádřit i všichni Pražané, tedy potenciální voliči. "Program bude podle připomínek Pražanů modifikován a v konečné verzi představen spolu s podanými kandidátkami na konci srpna," vysvětluje tento postup Petr Štěpánek.

Dnešní tiskové konference se kromě Petra Štěpánka zúčastnili i další zástupci Moderního města - lídr pro volební obvod Praha 1 a Praha 6 Karel Jech a předseda pražské organizace SZ Tomáš Bräuner. Novinářům představili už i první návrh volebního programu. Podle něj Moderní město slibuje, že postaví pěší zónu v každém obvodu, vybuduje nových 195 km cyklostezek, jako prioritu bude brát městskou hromadnou dopravu a pohodlí chodců a cyklistů. "Po obou březích Vltavy od Zbraslavi až po Suchdol vybudujeme promenádu se zelení a cyklostezkou. Podél pražských potoků vyrostou zelené pásy propojující centrum s okolní přírodou," slibuje Petr Štěpánek. Moderní město má slib i pro řidiče: každá pražská domácnost s automobilem bude mít přiděleno jedno stání zdarma. Teprve přebytek parkovacích míst bude zpoplatněn a vydražen. U škol, nemocnic, kostelů a úřadů mají být umístěny zpomalovací prahy. Kandidáti Moderního města také chtějí "urychleně ve spolupráci se státem" dokončit Pražský okruh a přeměnit Severojižní magistrálu v městský bulvár.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist