https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/calofrig-vystavba-cementarny-ve-stramberku-ma-verejnou-podporu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Calofrig: Výstavba cementárny ve Štramberku má veřejnou podporu

10.7.2002 16:51 | ŠTRAMBERK (ČIA)
Záměr postavit ve Štramberku na Novojičínsku novou cementárnu má všeobecnou podporu. Podle zástupců společnosti Calofrig to vyplynulo z druhého veřejného projednávání dokumentace o hodnocení vlivů na životní prostředí, které se v místní sokolovně uskutečnilo v úterý 9. července v podvečer. "Druhé projednávání nařídilo ministerstvo životního prostředí poté, co si někteří zástupci ekologických organizací stěžovali na skutečnost, že se veřejného projednávání letos v červnu nemohli pro nedostatek místa v sále zúčastnit," řekla dnes ČIA Věra Breiová, mluvčí společnosti Calofrig, která chce cementárnu ve Štramberku postavit.
 

K záměru výstavby cementárny se souhlasně vyjádřil tým odborníků, který posudek k dokumentaci o vlivu na životní prostředí zpracoval. Stavbu podporuje také vedení samosprávy Moravskoslezského kraje, i většiny obyvatel Štramberku a okolních obcí. "Druhé veřejné projednávání považuji za nadbytečné a rád bych slyšel stanoviska těch, kteří zbytečné jednání vyvolali," řekl na úterním setkání zástupce hejtmana kraje Josef Jalůvka. Breiová dnes ČIA potvrdila, že MŽP své stanovisko ke stavbě cementárny vydá do deseti dnů.

Investorem cementárny ve Štramberku je nadnárodní rakouská společnost Lasselsberger. Náklady jsou vyčísleny na dvě miliardy korun, stavba by měla začít ještě letos v září po vydání stavebního rozhodnutí. Cementárna má vyrábět asi 500 tun cementu ročně a přinese 130 nových pracovních příležitostí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist